Hz. Peygamber'in Medine'de eğitim öğretim faaliyetleri yürüttüğü yerin adı

Hz. Peygamber'in Medine'de eğitim öğretim faaliyetleri yürüttüğü yerin adı
Hz. Peygamber'in Medine'de eğitim öğretim faaliyetleri yürüttüğü yerin adı aşağıdakilerden hangisidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Soru : Hz. Peygamber'in Medine'de eğitim öğretim faaliyetleri yürüttüğü yerin adı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Suffe
B) Beytü’l-hikme
C) Nizamiye Medresesi
D) Sahn-ı Semân
E) Dârul’l-Erkam

Cevap : Suffe

Sözlükte “gölgelik” anlamına gelen suffe, Mescid-i Nebevî’nin giriş kısmında Medine’de evleri ve kalabilecek yakınları olmayan sahâbîlerin barınması için yapılan mekânın adı olmuştur. Burada kalan ve çoğunluğunu muhacirlerden oluşan topluluğa “ashâbü’s-Suffe / ashâb-ı Suffe” veya “ehlü’s-Suffe / ehl-i Suffe” denilmiştir. Ashâb-ı Suffe, ihtiyaçları Resûl-i Ekrem ve zengin sahâbîler tarafından karşılandığı için “adyâfü’l-İslâm” (müslümanların misafirleri), çeşitli kabilelere mensup olmaları dolayısıyla “evfâd” diye de isimlendirilmiştir.

45
7
40
17
4
3
119
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.