Hz. Peygamber’in tebliğ sürecinde karşılaştığı zorluklar hakkında neler biliyorsunuz

Hz. Peygamber’in tebliğ sürecinde karşılaştığı zorluklar hakkında neler biliyorsunuz
Hz. Peygamber’in tebliğ sürecinde karşılaştığı zorluklar hakkında neler biliyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamber efendimiz (s.a.v) İslam dinini tebliğ sırasında birçok zorlukla karşılaşmıştır. Kendi kavminden olan müşriklerin sözleri efendimizi son derece üzmüştür. Efendimizin deli, büyücü, kahin olduğunu söyleyenler bile olmuştur. Tebliğ süreci içinde çok sayıda suikast girişimde bulunmuşlardır fakat hiçbirinde başarılı olamamışlardır. Başta Hz.Bilal (r.a.) olmak üzere Yasir (r.a.), Sümeyye (r.a.), Ammar (r.a.) müslümanlara kızgın kumlarda dayanılmaz işkenceler yapmışlardır. Hz.Yasir (r.a.) daha fazla dayanamayıp şehit düşmüştür Hz.Sümeyye ise bütün işkencelere karşı rabbini inkar etmeyinde Ebu Cehil'in mızrak darbesi ile şehit düşmüştür Ammar da Lat ve Uzza'nın ( Mekke'nin büyük putları) adını söyleyince serbest bırakılmıştır.

Efendimiz Hz. Muhammed Aleyhi salatu vesselam, peygamberliği boyunca daha önce de belirtildiği gibi, türlü türlü sıkıntılarla karşılaşmıştır. Kavminden inkar edenler vede müşrikler ona karşı son derece incitici sözler söylemişler, hatta büyücü yada delidir demişler, bazıları da Efendimiz Hz. Muhammed Aleyhi salatu vesselam'ı öldürmek dahi istemiş ve bunun için planlar kurmuşlardır.

Buna rağmen, Efendimiz Hz. Muhammed Aleyhi salatu vesselam her kültürden ve karakterden insanı eğitmeye, onlara Kur'an-ı Kerim'i dolayısıyla güzel ahlakı, güzel tavrı öğretmeye çalışmıştır.

İslam peygamberi Hz. Muhammed, İslam dinini tebliğ görevi süresinde pek çok zorluklar ile karşı karşıya gelmiştir.

Peygamberimiz tüm bu zorluklar karşısında yılmamış ve fazlasıyla sabırlı olmuştur.

İnsanlar İslam dini ile birlikte sahtekarlık yapamayacakları için, sahtekar ve zalim müşrikler peygamberimizi dışlamış, ona kötü sözler etmiş, hakaret etmiş ve kalbini kırmışlardır. Peygamberimizin ölümünü istemişler, ona saldırmışlar, ona ve ona inananlara karşı savaş açmışlar, onlarla savaşmışlardır.

Peygamberimizi tebliğ süresince müşrikler rahatsız ve huzursuz etmişlerdir. Hatta Mekke'li müşriklerin bu yaptıklarından dolayı peygamberimiz bir gece vakti Taif şehrine gitmek zorunda kalmıştır.

Peygamberimiz tebliğ süresince yaşadığı zorluklar karşısında yine de kendisine kötülük düşünen insanlara zalimlik etmemiş, kötü söz etmemiştir. Peygamberimiz kendisine kötülük edenleri dahi affetmiştir.

159
169
113
256
5
16
257
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.