İlköğretim Haftası konuşma metni

İlköğretim Haftası konuşma metni
İlköğretim haftası ile ilgili olarak örnek konuşma metninin yer aldığı sayfamız. Okulların açıldığı ilk hafta kutlanan İlköğretim Haftası için açılış konuşması.

Burada hep beraber birer eğitim neferi olarak İlköğretim Haftasını kutlamak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. … – … eğitim öğretim yılını Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizmiş olduğu çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak için hepberaber açıyoruz.

İlköğretim Haftası aynı zamanda çağdaş eğitimin gerektirdiği gerçekler üzerine tartışılan ve bu yolda neler yapılması gerektiği konusunda mutabakata varmamız gereken bir haftadır. Aynı zamanda okullarımızda yetiştirilen geleceğin sahipleri çocuklarımıza ilköğretimin sadece belirli bir zaman içerisinde değil tüm hayatları boyunca devam eden bir geleneğin sadece başlangıcı olduğunuda aşılamaya başladığımız bir dönem olması gerekmektedir. Bu konuda hiç şüphesizki hem eğitimcilere hem de öğrencilere büyük yükümlülükler düşmektedir.

Okuma yazmanın bu topluma verebileceği büyük katkıların ne olduğu aşikardır. iyi bir insan iyi bir toplum yetiştirmek için öncelikle çocukların temel öğretiminin sağlam olması gerekmektedir. Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün hayal ettiği Türkiye’yi inşaa edebilmenin yegane yolu eğitim ve öğretimden geçmektedir. Bu sebeple ilköğretim bu yolda atılan ilk adımdır ve oldukça da önemlidir.

Unutulmamalıdır ki günümüz dünyasının ileri medeni ve refah toplumları öncelikle eğitim meselelerini çözmüş ve ondan sonra yol alabilmişlerdir. Eğer ki cehalet ile gericilik ile mücadele edilmesi gerçekten isteniyorsa bu ancak ve ancak iyi ve sağlam temelli bir ilköğretim ile olabilir. Aksi takdirde karanlığa batmaya mahkum bir duruma gelebiliriz.

Tüm eğitim camiasının yeni öğretim yılının hayırlı olmasını diler. Herkese sevgilerimi sunarım.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.