İmalat mühendisi / üretim mühendisi ne iş yapar

İmalat mühendisi / üretim mühendisi ne iş yapar
Bir ürünün tasarlanmasından başlayarak ortaya çıkana kadarki tümsüreçlerde görev alabilecek kadar imalatla ilgileniyorsanız bu mesleğiincelemenizi öneririz.

İmalat Mühendisi/Üretim Mühendisi, imalat sektöründe faaliyet gösteren işletmelerde üretilmesine karar verilen bir ürünün üretim yöntemleri ile bu yöntemleri gerçekleştirecek üretim araçlarının tasarımı, uygulanması ve kontrolünde çalışan kişidir.

İmalat Mühendisleri/Üretim Mühendisleri;

• Üretilecek bir ürünün imalatı ile ilgili üretim yöntemlerini araştırır, tasarlar,
• Üretimde kullanılacak malzemeleri tespit eder, üretim aşamalarını planlar, kalite kontrolünün hangi aşamada yapılacağını belirler,
• Üretimde çalışan işgücünde aranan nitelikleri ve işgücü sayısını saptar,
• Üretim sürecinde işgücü, para, zaman ve malzemenin en verimli şekilde kullanılması için işletmeden bir işletmeci ya da iktisatçı ile beraber çalışarak ekonomik analizler yapar,
• Üretim performansını analiz ederek, iyileştirmelerde gerekli istatistiki metotları kullanır.

İmalat Mühendisi/Üretim Mühendisi olmak isteyenlerin, planlama ve doğru karar alabilme yeteneği gelişmiş, sayısal düşünme yeteneğine sahip, temel bilimlere (fizik, kimya) ilgili, insanlarla iyi iletişim kurabilen, düşüncelerini başkalarına açık bir biçimde aktarabilen kişiler olması gerekir. İmalat Mühendisleri/Üretim Mühendisleri büro ortamında çalışmakla birlikte, atölye ve fabrika gibi gürültülü mekânlarda da çalışabilir. Diğer çalışanlar ve müşterilerle iletişim hâlindedirler. Çalışmalarını işverenle yaptıkları anlaşma doğrultusunda tam zamanlı veya yarı zamanlı olarak sürdürürler.

Mesleğin eğitimi üniversitelerin Mühendislik Fakülteleri İmalat Mühendisliği bölümünde verilmektedir.

İmalat Mühendisleri/Üretim Mühendisleri ürün veya hizmet üreten tüm kamu ve özel sektör işyerlerinde çalışabilirler. Çalışma alanları arasında başta otomotiv, uçak, beyaz eşya, elektronik malzeme ve demir-çelik olmak üzere bünyesinde imalat gerçekleşen daha birçok sektörü saymak mümkündür.

Benzer Meslekler;

  • Endüstri Mühendisi
  • İşletme Mühendisi
Meslek Bilgileri
 
Meslek Kodu : 2141.08
Meslek Adı : İmalat Mühendisi/Üretim Mühendisi
M. Ana Grubu : Profesyonel Meslek Mensupları
M. Alt Ana Grubu : Bilim Ve Mühendislik Alanlarındaki Profesyonel Meslek Mensupları
M. Grubu : Mühendislik İle İlgili Profesyonel Meslek Mensupları (Elektroteknoloji Mühendisleri Hariç)
M. Birim Grubu : Endüstri Ve Üretim Mühendisleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Lisans 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.