İnançla ilgili farklı felsefi yaklaşımların ortaya çıkıp yaygınlaşmasında kötülük probleminin rolü

İnançla ilgili farklı felsefi yaklaşımların ortaya çıkıp yaygınlaşmasında kötülük probleminin rolü
İnançla ilgili farklı felsefi yaklaşımların ortaya çıkıp yaygınlaşmasında kötülük probleminin rolü nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kötülük problemi aslında bir ateizm çıkmasıdır. Eğer bu kadar kötülük varsa Tanrı neden engellemiyor ya da Tanrı engelleyemiyor mu veya engellemiyor mu tarzı sorular sorularak Tanrı’nın olmadığını ispatlamaya çalışıyorlar. Fakat iyilik ve kötülüğün insan iradesi ile ortaya çıktığını kötülük olmasaydı iyiliğin anlamsız olacağını ve insanın bir imtihan dünyasında olduğunu maalesef unutuyorlar.

Orta Çağ Avrupa’sında kilisenin halk üzerindeki baskısı, akla ve bilime yönelik olumsuz yaklaşımı, sonrasında başlayan Rönesans ve Reform hareketleri, bilimsel ve teknolojik alanda yaşanan baş döndürücü gelişmeler vb. sebepler; Avrupa’da insana, dine, bilime, evrene, dünyaya bakışın değişmesine neden olmuştur. Bu durum da Batı dünyasında genelde Hristiyanlığa, özelde de dine ve dinî değerlere karşı mesafeli duran, aklı dinin yerine ikame eden inanç ve anlayışların yaygınlaşmasına yol açmıştır. Bütün bunların sonucunda da geleneksel inanç biçimlerini reddeden birtakım felsefi yaklaşımlar insanlar arasında yayılmış ve benimsenmiştir. Ancak bu inanç ve anlayışlar sadece Avrupa coğrafyası ile sınırlı kalmamış, dünyanın hemen her bölgesinde taraftar bulmuştur. Şimdi bu akımlardan başlıcalarını tanıyalım.

7
1
3
2
2
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.