İnsanın doğumundan ölümüne kadar geçen zaman

İnsanın doğumundan ölümüne kadar geçen zaman
İnsanın doğumundan ölümüne kadar geçen zamana ne denir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Soru : Hayat, yaşama, yaşayış anlamlarına gelir. İnsanın doğumundan ölümüne kadar geçen zamana ................. denir.

Cevap : ömür

İnsanın ve tüm canlıların doğumundan ölümüne kadar geçen sınırlı zaman dilimine "ömür" denir. Ömrünü tamamlayan her varlığın yaşamı sona erer. İşte ömrün bittiği, hayatın sona erdiği zamana "ecel" denir.

Hayat, yaşama, yaşayış insanın doğumunun ölümüne kadar geçen zaman ömür olarak bilinmektedir. İnsanlar ömürleri boyunca iyi şeyler yapmak isterler. Birçok kararlar alırlar. Tercihler yaparlar. Akıl ve irade ile hareket ederler. Ömür boyu insanlar doğruluk ve dürüstlükten ayrılmamak için mücadele ederler. Ömür insanların iyi değerlendirmeleri gereken bir sermaye olarak bilinmektedir.

Soru : Doğumdan ölüme kadar geçen süreye ......... denir. Bu cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) Ömür B) Mühlet C) Vâde D) Ecel

Cevap : ömür

131
15
81
9
9
9
77
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.