İslâm öncesinde Mekke toplumunda görülen olumsuzluklar nelerdir

İslâm öncesinde Mekke toplumunda görülen olumsuzluklar nelerdir
İslâm öncesinde Mekke toplumunda görülen olumsuzluklar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hz. Adem'den bu yana peygamberin uğrak yeri haline gelmiş olan Kabe, bir kasvet merkezi haline gelmişti. Allah'a en yakın olunması gereken bu kutsal beldede insanı Allah'tan uzaklaştırmak için her şey vardı. İnsanlar; Hz. İbrahim'in dinini bırakmış, Rablerini unutmuş ve kendilerine taştan tahtadan ilahlar yapmaya başlamışlardı. Kendilerine bile faydası olmayan bu cansız putlar karşısında eğiliyor ,onlar adına kurbanlar kesiyorlardı,

Kabe'nin her tarafını da cansız putlarla donatmışlardı. Dünya İslam dini adına büyük bir çöküş yaşamaktaydı. İnsanlar, maddi imkanlarına göre değerlendiliyor, kimsesizlerin yüzüne bile bakılmıyordu. Hak ve hukuk yerini tamamen kaba kuvvette bırakmıştı. Toplum kendi içinde sınıflara ayrılmıştı. Kölelerin durumu içler acısıydı. Kadın, değersiz bir eşya hükmünde idi. Kız çocukları küçük yaşlarda kızgın kumlara gömülüp can veriyorlardı.

9
4
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.