İslam’a göre akrabalar arasındaki dinî ve ahlaki ilişkiyi ifade eden tabir hangisidir

İslam’a göre akrabalar arasındaki dinî ve ahlaki ilişkiyi ifade eden tabir hangisidir
İslam’a göre akrabalar arasındaki dinî ve ahlaki ilişkiyi ifade eden tabir hangisidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İslam’a göre akrabalar arasındaki dinî ve ahlaki ilişkiye "sıla-i rahim" kavramıyla ifade edilir. Akrabalar arası ilişkiler konusu dinimizde, "sıla-i rahim" kavramıyla ifade edilir. Hem Kur’an-ı Kerimde ve hem de hadis-i şeriflerde bu konu üzerinde önemle durulur. Muhammed suresi 22-24 ayetlerde  “Demek siz (İslam'dan) yüz çevirip de yeryüzünde fesat çıkaracak ve akrabalık ilişkilerini koparacaksınız öyle mi! İşte Allah'ın lanetlediği, kulaklarını sağır ve gözlerini kör ettiği kimseler bunlardır. Bunlar Kur'an'ı hiç düşünmüyorlar mı? Yoksa kalpleri üzerinde kilitler mi var" buyurulurken Hz. Peygamber de; "Kim Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsa, misafirine ikramda bulunsun. Kim Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsa, akraba ilişkilerini sürdürsün ..."(Buhari, Edeb,85) buyurur.

"Akrabalar arası ilişki" denilen bu akrabalık bağı, rahimler vasıtasıyla ortaya çıkar. Anne Rahim ile cenin arasında nasıl "kordon" diye bilinen maddi bir bağ var ise, doğduktan sonra da akrabalar arasında manevi bir bağ söz konusudur. Cenin için kordon ne kadar hayatı önemi haiz ise Müslüman birey için de sıla-i rahim o denli önem taşır.

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.