İslam’ı insanlara ulaştırmak isteyen bir Müslüman hangi yöntemleri kullanmalıdır

İslam’ı insanlara ulaştırmak isteyen bir Müslüman hangi yöntemleri kullanmalıdır
İslam’ı insanlara ulaştırmak isteyen bir Müslüman hangi yöntemleri kullanmalıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İslam’ı insanlara ulaştırmak isteyen bir Müslüman insanlara İslamiyet’in doğru ve güzel yönlerini güzel bir şekilde anlatarak başarıya ulaşabilir.

İslam dini, insanları yardımseverliğe yöneltmek ve toplumda dayanışmayı teşvik etmek için ; müminleri kardeş etmiştir. Ayette belirtildiği üzere ”Bütün müminler kardeştir.” Bu ayet sebebi ile herkes kendi öz kardeşine baktığı gibi mümin kardeşine de bakmayı kendine görev bilir. Bir insanın başı sıkıştığında elinden tutmak ve ona karşılıksız olarak yardımda bulunmak ve bununla Allah’ ın rızasını kazanmak amaçlanır. Yine ayetlere iyilikleri başa kakmak yasaklanmış, böylece insanlar iyilik yaptıkları insanları üzmemeye gayret etmiştir. Zekat , sadaka, borç vermek, bir insanın iyi ve kötü zamanlarında yanında olmak hadis ve ayetlerle desteklenmiş böylece her mümin sevap için birbirinin elinden tutmuştur.

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.