İstiklal Marşı’nı dinlerken hissettiğimiz duygu ve düşünceler

İstiklal Marşı’nı dinlerken hissettiğimiz duygu ve düşünceler
İstiklal Marşı’nı dinlerken hissettiğimiz duygu ve düşünceleri yazarak ifade edelim bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Şanlı Milli Mücadelenin sonucunda, bu milletin birbirine ne kadar bağlı olduğu görüldü. Bu millete yakışır bir milli marş gerekliydi. Tüm içten vatani duygularıyla Mehmet Akif Ersoy, bu marşı kaleme almış ve vatanı için yapmış olduğu bu eserden para ödülü teklifini reddetmişti. 

Böylesine kahramanca, bağımsızca ve özgürce yazılmış marşı dinlerken hissettiğimiz şey, coşku ve minnettir. Bağımsızlığı nasıl kazandığımızı düşünerek coşku duyarız, şanlı bir marştır yazılmış olan. Marşın ne anlattığına kulak kesildiğimizde ise, minnet duygusu ile kaplanır göğsümüz. Çünkü onlar geleceğin yani bizlerin güvende ve özgür yaşayabilmesi için, canlarını ortaya koyarak savaşmışlardır.

2753
2642
4241
2024
2100
1939
4411
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
9 Yorum