İtilaf Devletleri Çanakkale Boğazı’nı niçin ele geçirmek istemişlerdir

İtilaf Devletleri Çanakkale Boğazı’nı niçin ele geçirmek istemişlerdir
İtilaf Devletleri Çanakkale Boğazı’nı niçin ele geçirmek istemişlerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Birinci Dünya Savaşı tarihin en büyük ve en kanlı savaşlarından biri olmuştur. Çünkü silah endüstrisinde en son teknoloji silahların kullanılması çok sayıda insanın hayatını kaybetmesine yol açmıştır. Osmanlı Devleti’nin de savaşa girmesi düşman devletlerin gözünü İstanbul’a çevirmiştir.

İtilaf Devletleri, İstanbul’u ele geçirip Osmanlı Devleti’ni saf dışı bırakmak için Çanakkale Boğazı’na hücum etmiştir. Çanakkale Cephesi’nin açılmasının ardından boğaz üzerinde karada olan birliklerin avantaj oluşturulmasıyla zorlu bir mücadele Osmanlı Devleti’nin lehine sonuçlanmıştır. 

Böylece düşman Osmanlı Devleti’nin eski gücüne hala malik olduğunu görmüş ve ilk yenilgisini alarak savaştaki en büyük darbelerden birini yemiştir.

  • Çanakkale Boğazı alındığında İstanbul Boğazı kontrol altına alınmış ve ele geçirmek kolay olacaktı
  • Rusya’ya yardım ulaştırılabilecekti
  • Balkanlara doğru bir cephe açılarak, Balkan ülkelerini saflarına çekebileceklerdi.

224
52
33
36
70
5
432
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.