İzcilik İle ilgili güzel gözler

İzcilik İle ilgili güzel gözler
Türkiye'de izciliğin 1910 yıllarında kurulduğunu biliyoruz. 1904 Yılında O zamanlar bize ait olan Beyrut'ta Tevfik efendi tarafından izciliğin temeli sayılabilecek bir teşkilatın kurulduğuna dair belgelere de sahibiz.

İzcilik zaman içinde Gençlik Spor ve Milli Eğitim Bakanlıklarında yürütüldü. 1989 da her iki teşkilatta da kuruldu. Bunun ardından Türkiye İzcilik Federasyonu, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde 1992 yılında kuruldu. 14 yıl Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren federasyonumuz, 02 Şubat 2006 tarihinde özerk statüye kavuşarak, bağlı kurum vasfından çıktı. Özerklik kararı ile federasyon özel hukuka tabi tüzel bir kişilik halini aldı. Türkiye İzcilik Federasyonu Dünya İzci Hareketi Teşkilatı (WOSM) ve Dünya Kız İzci Teşkilatı (WAGGGS) üyesi Türkiye'de tek teşkilattır.

İzcilik, eğitim amaçlı bir oluşumdur. Bu eğitim sayesinde genç insanlara doğa içerisinde mücadele verip hayatta kalabilme, kendi ihtiyacını kendi kendine görebilme ve doğayla barışık bir şekilde karakterlerini ve fiziki yönlerini geliştirme fırsatı sunulmaktadır. İzcilikte din, dil ayrımı gözetilmeden bir grup içerisindeki izciler birbirleriyle eşit şekilde faaliyet yürütürler.

-  Her şey izcilik için ve her şey izciliğin içinde. 
-  İzcilik gecenin sesi ile uykuya dalmak, gün ışığıyla birlikte erken uyanmaktır.
- İzcilik yaşam felsefesidir, öğrenilmez yaşanır.
- Bir defa izci olan, daima izcidir.
- İzci sözü bozulmaz.
- İzci kaybolmaz, kısa süreli şaşkınlık yaşar.
- Bir izcinin kendi kendine öğrettiği şeyler başkalarının ona zorla öğrettiklerinden faydalıdır.

İZCİ PAROLASI

• Küçük İzci Parolası : “Küçük İzci Çok Çalışır.”
• İzci Parolası: “İzci Daima Hazırdır.”
• Ergin (Yetişkin) İzci Parolası: “Ergin İzci Topluma Hizmet Eder.”

İzci Andı

Türkiye izcilik teşkilatına giren herkes aşağıda yazılı izci andını içer:
Tanrıya ve Vatanıma karşı vazifelerimi yerine getireceğime, izcilik türesine uyacağıma, başkalarına her zaman yardımda bulunacağıma, kendimi bedence sağlam, fikirce uyanık ve ahlâkça dürüst tutmak için elimden geleni yapacağıma şerefim üzerine ant içerim.

Kaynak:Eğitim Sistem

29
104
1
16
0
8
104
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.