Kapatılan Okullara yatırılan öğrenci paraları

Kapatılan Okullara yatırılan öğrenci paraları
769 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan okulların ve yurtların yatırılan öğrenci paraları iade edilecek.
MALİYE Bakanı Naci Ağbal, kapatılan özel öğretim kurumu ve kuruluşu, okul, dershane, yurt, pansiyon gibi kurumlara, kapatma döneminden sonrası için peşin ödeme yapan vatandaşların mağduriyet yaşamaması için bu paraların ilgili şirket varlıklarından karşılanması için 81 il valiliğine talimat verildiğini söyledi. Ağbal, vakıf yüksek öğretim kurumları olarak belirtilen üniversitelerin bundan hariç olduğunu söyledi.
 
CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı’nın yazılı sorularını yanıtlayan Ağbal, bu kurumlara ilişkin genelge yayınlandığını ifade etti. Ağbal, söz konusu genelgenin “İstihkak ve alacak taleplerine yönelik başvuruların değerlendirilmesi” başlıklı 14’üncü maddesinde anılan taleplere ilişkin işlemlerin nasıl yapılacağı açıklanmıştır” dedi.
 
Özel öğretim kurum ve kuruluşları, kurs, dershane, öğrenci yurtları ve pansiyonların kapatılmasının ardından, bu kurum ve kuruluşlara para yatıran öğrencilerin ve ailelerin yatırdıkları paraların durumu merak ediliyordu.
 
6 Ocak 2017 tarihinde Resmi Gazete de yayımlanan 769 sayılı Kanun Hükmündeki kararnameye göre devlet kapatma tarihinden sonraki dönemler için bu dersane, yurt, pansiyonlara yatırılan peşin ödemeleri iade edecek. Böylece öğrenci ve ailelerin mağduriyeti giderilmiş olacak.
 
İşte resmi gazetede yayımlanan hali:
 
Değişiklik hükümleri
 
MADDE 6 – (1) 15/8/2016 tarihli ve 670 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 5 inci maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir;
 
“(5) Borçların ödenmesinde, kamu idarelerine ödenmesi gereken vergi, resim, harç, fon kesintisi, pay gibi borçlar, çalışanların sigorta primleri, rehinli alacaklar, enerji, iletişim ve su kullanım borçları, çeşidine bakılmaksızın beşyüz Türk Lirasını geçmeyen borçlar ve diğerleri şeklinde sıralama esas alınır. Kapatılan özel öğretim kurum ve kuruluşları, kurs, dershane, öğrenci yurtları ve pansiyonlara avans veya peşin ödeme şeklinde kapatma tarihinden sonraki dönemler için ifa edilmiş olan öğrenim ve barınma bedelleri, yukarıda belirtilen sıraya tabi tutulmaksızın iade edilir.”

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.