Kurtuba, Gırnata ve İşbiliye şehirlerinin günümüzdeki isimleri

Kurtuba, Gırnata ve İşbiliye şehirlerinin günümüzdeki isimleri
Kurtuba, Gırnata ve İşbiliye gibi Endülüs şehirlerinin günümüzdeki isimlerinin neler olduğu konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kurtuba: İspanya’da Cordoba şehri. İspanya’nın Endülüs eyaletinde bir şehir ve il. Uzun süre Endülüs Emevileri'nin egemenliğinde kalan şehirde en önemli mimari eser, İspanyollar tarafından "Mezquita" olarak adlandırılan Kurtuba Camisi'dir. Katolik İspanyollar'ın şehri yeniden ele geçirmesinden sonra kiliseye çevrilen ve günümüzde hala katedral olarak kullanılmakta olan yapı, yapılan bir miktar tahribata karşın hâla pek çok özelliğini korumaktadır. Córdoba'nın bu tarihi merkezi 1984'te UNESCO "İnsanlık Mirasları" listesine alınmıştır.

Gırnata: İspanya’da Gırana’da şehri. Gırnata veya Granada, İspanya'nın Endülüs bölgesinde bulunan Granada ilinin baş şehridir. Endülüs Emevileri'nden kalan El Hamra Sarayı ile ünlüdür.

İşbiliye: İspanya’da Sevilla şehri günümüzdeki isimleridir. Sevilla (okunuşu, Sevi:ya) (Arapça: İşbiliye) İspanya'nın günaybatı kesiminde Endülüs (Andalucía) özerk bölgesinin merkezi ve en büyük şehridir.

130
0
3
23
0
1
8
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.