Medine pazarının kurulması hangi açıdan önemlidir

Medine pazarının kurulması hangi açıdan önemlidir
Medine pazarının kurulması hangi açıdan önemlidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Medine’de İslam devletini oluştururken pek çok alanda düzenlemeler yapan Peygamberimiz (s.a.v.) ekonomik alanda da adımlar atmıştır. Hicretten sonra fazla zaman kaybetmeden Müslümanlara ait bir pazar yeri belirleyerek bazı kurallar koymuştur. Kimsenin sabit bir satış alanı olmayacağını söyleyerek isteyen herkesin burada tezgâh açabilmesini mümkün kılmıştır.

Allah Resulü (s.a.v.) esnaftan vergi alınmayacağını bildirerek tüccarların ilgisini bu pazara çekmiştir. Pazarı kontrol etmek için denetçiler görevlendirmiş, burada İslami hükümlerin uygulanmasını emretmiştir. Kısa sürede Medine ekonomisinde etkili olan pazar sayesinde Müslümanlar Yahudilerin bu alandaki üstünlüklerine ortak olmuştur.

111
187
12
2
3
4
54
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.