Meleklere imanın davranışlarımız üzerinde ne gibi olumlu etkileri vardır

Meleklere imanın davranışlarımız üzerinde ne gibi olumlu etkileri vardır
Meleklere imanın davranışlarımız üzerinde ne gibi olumlu etkileri vardır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Meleklerin varlığına inanan kimse yüce ve gizli kuvvetlerin gözetimi altında olduğunu, Kiramen Katibîn adı verilen meleklerin, yaptığı her işi adeta ilahi bir kamerayla kaydettiklerini bilir. Kişi, bu bilinçle sürekli iyi ve güzel şeyleri yapmaya yönelir. Meleklere iman, ahiret sorumluluğunu her an hatırlatır.

2- Melekleri kendisi için örnek edinen kişi, onlar gibi olmaya gayret ederek, Allah katındaki derecesini yükseltmeye çalıştığı gibi başkasının hakkına, malına, canına değer verir ve saygı gösterir.

Meleklere imanın inananların davranışları üzerine olumlu etkileri vardır.

  • Meleklerin varlığını ve insanın amellerini kayıt altına aldıklarını, onları koruduklarını, hesap gününde sorgulanacağını bilen insan bunların bilincinde hareket eder ve kötü ameller işlemekten kendini alıkoyar. Otokontrol mekanizması geliştirir.
  • Meleklere iman eden insan ölüm sonrasında melekler tarafından sorgulanacağını bilir. Buna göre günahlardan kaçınır.

1100
250
601
187
139
782
1098
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.