Mühendislik tamamlama sınavına ne oldu

Mühendislik tamamlama sınavına ne oldu
10 Haziran 2013 tarihinde yayımlanan "Teknik öğretmenler için mühendislik sınavı başvuru kılavuzunun" 1.1 nolu maddesi şu şekildedir:

"3795 sayılı Kanun'un 4. maddesi gereğince hazırlanan ve 7.8.1992 tarih ve 21308 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Teknik Öğretmenler İçin Düzenlenecek Mühendislik Programlarının Uygulama Esas ve Usulleri Yönetmeliği"nin 6. maddesi ile Yükseköğretim Genel Kurulunun 06.06.2013 tarihli kararı uyarınca, ÖSYM tarafından her yıl bir defa merkezi olarak Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Giriş Sınavı (2013-Mühendislik Tamamlama) yapılacaktır."

Kılavuz, YÖK'ün 6.6.2013 tarihli kararına atıfla, bu sınavın her yıl olacağını belirtmiştir. Ancak bu sene bu konu hiç gündeme gelmemiştir. ÖSYM'nin 2014 yılı sınav takvimi içinde dahi böyle bir sınav yer almamaktadır.

Teknik eğitim mezunları için getirilen bu uygulama konusundaki planlamanın ne olduğu adaylara açıklanmalıdır ki, boş yere kimse hazırlık yapmasın, geleceğini buna göre ayarlamasın...

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.