Müslümanlar Kâbe’yi, Mekke ve Medine’yi görmeyi, buraları ziyaret etmeyi çok arzulamaktadırlar

Müslümanlar Kâbe’yi, Mekke ve Medine’yi görmeyi, buraları ziyaret etmeyi çok arzulamaktadırlar
Müslümanlar Kâbe’yi, Mekke ve Medine’yi görmeyi, buraları ziyaret etmeyi çok arzulamaktadırlar, sizce bunun sebepleri neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Müslümanlar, Peygamberimizi (s.a.v.) çok sever ve onun sünnetine uymaya önem verirler. İmkân ve fırsat bulduklarında Mekke’ye gidip umre ibadetini yerine getirirler. Kâbe’yi ziyaret ederler. Nitekim yılın her mevsiminde yüz binlerce Müslüman Kâbe’yi ziyaret etmekte, umre ibadetini yapmaktadır.

Umre yapan Müslümanlar, Allah’ın (c.c.) evi olan, kıblemiz Kâbe’yi ziyaret eder. Beytullah’ı ziyaret etmenin, Kâbe’yi tavaf etmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşarlar. Umreye giden Müslümanlar hem kendileri hem de sevdikleri ve bütün insanlar için dua ederler. Peygamberimiz (s.a.v.), umreye gitmek için kendisinden izin isteyen Hz. Ömer’e (r.a.), “Kardeşçiğim, duana bizi de ortak et ve bizi unutma.” buyurarak ondan, umrede kendisi için dua etmesini istemiştir.

333
354
183
19
25
15
340
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.