MYO'larda 'çeyrek dönem' uygulaması

MYO'larda 'çeyrek dönem' uygulaması
YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK) 802 meslek yüksekokulunda eğitim alan 750 bin öğrenci için yeni bir sistem üzerinde çalışıyor

"Trimester" adı verilen sisteme göre 2 yıl 6 döneme ayrılacak. Her yıl öğrenci eğitiminin bir dönemini işyerinde staj yaparak geçirecek. Öğrenci staj yaptığı dönemde işyerinden asgari ücretin yüzde 30'u kadar maaş alacak. 2011'de YÖK Yasası'nda yapılan değişiklik isteyen okulların 2 yerine 3 dönem yapmalarına olanak tanıyor. YÖK ise bu sistemi tüm okullarda geçerli kılacak çalışma yapıyor. Buna göre okullar eğitim ve işyeri eğitimi diye ikiye ayrılacak. Okul eğitimi kademesi 2 dönemlik programı kapsayacak. Bir dönem ise işyeri eğitimine ayrılacak. Bu dönemlerde yer alan dersler işyeri eğitimi dersleri olacak. Öğrenci staj yaptığı dönemde işyerinden asgari ücretin yüzde 30'u kadar maaş alacak. Trimester sistemini yasa değişikliğinin ardından ilk kez uygulayan Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Cahit Bağcı, sistemin avantajını "Öğrenciler uygulamalı olarak işi öğreniyor. Mezun olan öğrencilerin yüzde 80'i ise iş garantili olarak mezun oluyor. Üniversiteler, yazın da ders verildiği için sisteme sıcak bakmıyor ancak bizim gibi sanayi şehrinde olan üniversite öğrencilerinin istihdamı için son derece önemli bir uygulama" diye anlattı.

Kaynak:Habertürk

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.