Öğretmeni, Ahmet’ten panoda kullanmak üzere alanı 20 cm² olan bir dikdörtgen oluşturmasını istiyor

Öğretmeni, Ahmet’ten panoda kullanmak üzere alanı 20 cm² olan bir dikdörtgen oluşturmasını istiyor
Öğretmeni, Ahmet’ten panoda kullanmak üzere alanı 20 cm² olan bir dikdörtgen oluşturmasını istiyor. Ahmet, kenar uzunlukları birbirinden farklı doğal sayı ve birimi cm olmak koşuluyla kaç farklı dikdörtgen oluşturabilir?

Soru : Öğretmeni, Ahmet’ten panoda kullanmak üzere alanı 20 cm² olan bir dikdörtgen oluşturmasını istiyor. Ahmet, kenar uzunlukları birbirinden farklı doğal sayı ve birimi cm olmak koşuluyla kaç farklı dikdörtgen oluşturabilir? Arkadaşlarınızla paylaşınız.

Ödev cevabı kısaca : 6
Ahmet'in oluşturabileceği farklı dikdörtgenlerin sayısını hesaplamak için her bir dikdörtgenin farklı kenar uzunluklarını düşünmemiz gerekiyor. Öğretmenin istediği alan 20 cm² olduğuna göre, farklı kenar uzunluklarıyla bu alanı elde etmek mümkün olacaktır.
Dikdörtgenin alanı, uzunluğu (L) ile genişliği (G) çarpıldığında bulunur: Alan = L x G
Ancak bu durumda her iki kenar uzunluğunun birbirinden farklı olduğu birçok kombinasyon olabilir. Örneğin, aşağıdaki kombinasyonlar düşünülebilir:

  1. L = 1 cm ve G = 20 cm
  2. L = 2 cm ve G = 10 cm
  3. L = 4 cm ve G = 5 cm
  4. L = 5 cm ve G = 4 cm
  5. L = 10 cm ve G = 2 cm
  6. L = 20 cm ve G = 1 cm

Bu altı farklı kombinasyonla Ahmet, panoda kullanmak üzere alanı 20 cm² olan altı farklı dikdörtgen oluşturabilir.

Arkadaşlarına bu kombinasyonları paylaşarak, kaç farklı dikdörtgen oluşturabileceğini anlatabilir.

0
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.