ÖYP araştırma görevlisi kadrolarına atama yapılacak... İşte tercih takvimi

ÖYP araştırma görevlisi kadrolarına atama yapılacak... İşte tercih takvimi
Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında, araştırma görevlisi kadrolarına başvuran adayların, yerleştirme işlemleri lisans genel not ortalamalarının %25’i ile ALES'in ilgili alanda alınan puanlarının %60’ı ve varsa yabancı dil puanlarının %15’i dikkat

“ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR” uyarınca, Yükseköğretim Kurumlarımızın araştırma görevlisi kadrolarına atama yapılacaktır.

Başvuru yapılabilmesi için adayların, 31.07.2008 tarihli Resmi gazetede yayımlanan “Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik”te belirtilen şartları sağlıyor olması gerekmektedir.

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında, araştırma görevlisi kadrolarına başvuran adayların, yerleştirme işlemleri lisans genel not ortalamalarının %25’i ile Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavında (ALES) ilgili alanda alınan puanlarının %60’ı ve varsa yabancı dil puanlarının %15’i dikkate alınarak Başkanlığımızca merkezi sistemle gerçekleştirilecektir.

ÖYP araştırma görevlisi kadroları 14/12/2012 tarihinde ilan edilecek olup, tercih işlemleri ise 21/12/2012-28/12/2012 (Saat:17:00) tarihleri arasında Başkanlığımız resmi internet sitesi üzerinden yapılacaktır. Yerleştirme sonuçları ise 03/01/2013 tarihinde duyurulacaktır.

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına İlişkin Usul ve Esaslar’ın “Tanımlar” başlıklı 3. Maddesinin (h) bendi uyarınca belirlenen ÖYP puanına göre yapılacak yerleştirmelerde, adaylar başvurularını beyana dayalı olarak yapacaklardır.

Bu nedenle, ÖYP kapsamında araştırma görevlisi kadrosuna atanmaya hak kazandığı halde göreve başlamayanlar, göreve başladıktan sonra istifa edenler, kendilerine avantaj sağlamak amacıyla yanlış beyan vererek ataması yapılmayanlar ile halen ÖYP araştırma görevlisi kadrosunda bulunanların yeniden ÖYP araştırma görevlisi kadrolarına başvurmaları halinde ÖYP puanları 1 yıl süreyle % 10 oranında düşürüleceğinden başvuru ve tercih işlemlerinin titizlikle yapılması çok büyük önem taşımaktadır.

Buna göre, Başkanlığımızca 2011 Aralık ayında ve 2012 Temmuz ayında yapılan yerleştirmeler sonucu, yukarıdaki sebeplerle ataması yapılmayan adaylar ile 2010, 2011 ve 2012 yıllarında atanmış olup halen ÖYP araştırma görevlisi kadrosunda bulunan adayların 21/12/2012-28/12/2012 tarihleri arasında başvuru yapmaları halinde ÖYP puanlarına % 10 oranında kesinti uygulanacaktır.

YABANCI DİL

Adaylar başvurularını ÜDS/KPDS veya eşdeğerliliği ÖSYM tarafından belirlenen bir yabancı dil sınav sonucu ile yapabilmektedirler.

03 Mart 2011 tarihli ve 27863 sayılı Resmî Gazete yayımlanan 6114 sayılı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’un 7 inci maddesinin altıncı fıkrası uyarınca, Yabancı Dil Eşdeğerlilikleri ÖSYM tarafından yeniden belirlenmiştir.

Söz konusu Eşdeğerlilik Tablosuna http://www.osym.gov.tr/dosya/1-61182/h/yabanci-dil-sinavlari-esdegerlikleri-10aralik2012.pdf adresinden ulaşılabilmektedir.

AKADEMİK PERSONEL VE LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (ALES)

Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen Veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik”in “Merkezi Sınav” başlıklı 5. maddesinde “.. Bu sınavın sonuçları yapıldığı tarihten itibaren üç yıl süreyle geçerlidir.” hükmü yer almaktadır.

Söz konusu hüküm uyarınca, Başkanlığımızca 21/12/2012-28/12/2012 tarihleri arasında yapılacak olan başvuru işlemlerinde, adaylar 2010 Bahar ve sonrasında alınan ALES sonuçlarından birini kullanabileceklerdir.

Başvuru yapılırken;

• Atama yapılacak programın lisans eğitimine hangi alanda öğrenci alınıyorsa o alanda en az 70,

• Özel yetenek sınavı ve yabancı dil puanı ile öğrenci alınan alanlara başvurularda herhangi bir puan türünden en az 70,

• Eğitim Bilimleri Bölümüne (Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık anabilim dalı hariç) yapılan başvurularda, adayların lisans öğreniminde mezun oldukları alandan en az 70,

• Alan türü değişen programlardan mezun olanların, lisans eğitimine başladıkları puan türünden en az 70 puan almaları gerekmektedir.

ALES Muafiyet

“Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen Veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” hükümleri uyarınca;

• Doktorasını tamamlamış olanlar,

• Yükseköğretim Kurumlarında öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarında çalışmakta olanlar,

• Yükseköğretim Kurumlarında öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarında çalışmaktayken ayrılan öğretim elemanlarının çalışmakta oldukları kurumlarında veya başka yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarına başvurularında merkezi sınavdan( ALES) muaf olup, bu adayların yerleştirme işlemlerinde ALES puanı 70 olarak değerlendirmeye alınacaktır.

LİSANS NOT ORTALAMASI

Lisans mezuniyet notunun hesaplanmasında Yükseköğretim Kurulu Kararıyla belirlenen 4’lük 5’lik ve not sisteminin 100’lük not sistemine eşdeğerliliği kullanıldığından, adayların lisans not ortalaması beyanlarında Başkanlığımızın belirlediği eşdeğerlilik tablosunu esas almaları gerekmektedir.

Kaynak:Memurlar.Net

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.