ÖYP ile araştırma görevlisi alımında, alan sınavı yapılacak

ÖYP ile araştırma görevlisi alımında, alan sınavı yapılacak
ÖYP Esas Usullerinde yapılan değişikliğe göre, ÖYP ile araştırma görevlisi alımında ALES'e ek olarak alan sınavı yapılacak

ÖYP esas Usullerinde yapılan değişiklik ile ALES'e ek olarak alan sınavı getirilmiştir.

Alan sınavının içeriği...

Alan sınavının hangi alanlarda yapılacağına Yürütme Kurulu kararı verilecektir. Yapılacak alan sınavı 2 yıl geçerli olacak ve yazılı ve/veya sözlü sınavdan oluşacak.

Alan sınavı yapılan alanlarda ÖYP puanı şu şekilde hesaplanacak:

Alan Sınav Puanı ile ÖYP araştırma görevlisi kadrolarına başvuracak adayların ÖYP puanının hesaplanmasında;
- lisans not ortalamasının % 20'si,
- ALES puanının % 25'i,
- Alan Sınav Puanının % 40'ı
- ve varsa Yabancı Dil Sınavı Puanının % 15'i,
dikkate alınacak.

İlan edilen kadrolara, alan sınavındaki sıralamaya girenler başvurabilecek

Adaylar, ilan edilen ÖYP araştırma görevlisi kadrolarına başvurularını, YÖK'ün internet sitesi üzerinden beyan usulüne göre yapacak. Alan Sınavına başvuran adaylar arasından, ÖYP puanı en yüksek puandan başlanarak ilan edilen kadro sayısının en az dört katı kadar aday çağrılacak. (Dört katından daha fazla aday çağırılmasına Yürütme Kurulu yetkilidir). Son sıradaki aday ile eşit puanı olan diğer adayların da başvuruları kabul edilecek.

Alan sınavını kim yapacak?

Alan sınavı, üniversitelerin ilgili bilim alanında görev yapan öğretim üyeleri arasından Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca belirlenen sınav komisyonu/komisyonları tarafından yapılacak.

Atanıp gitmeyenin puanı yüzde 20 oranında düşecek

ÖYP kapsamında araştırma görevlisi kadrosuna atanmaya hak kazandığı halde göreve başlamayanlar, göreve başladıktan sonra istifa edenler ile kendilerine avantaj sağlamak amacıyla yanlış beyanda bulunduğu için ataması yapılmayanların yeniden ÖYP araştırma görevlisi kadrolarına başvurmaları halinde ÖYP puanları iki yıl süreyle % 20 oranında düşürülecek.

ÖYP danışmanlarının bilimsel toplantılara katılam harcırahları, bütçeden ödenmeyecek

YÖK, her bir ÖYP öğrencisi için üniversitelere bütçe vermektedir. Bu bütçenin neler için kullanılacağı tek tek sayılmıştır. 14.5.2015 tarihli değişiklik ile ÖYP araştırma görevlisi danışmanlarının yılda toplam 15 günü aşmayacak şekilde yurtiçi veya yurtdışı bilimsel amaçlı toplantılara katılmalarına dair masrafların bütçeden ödenmesi kaldırılmıştır.

Kaynak:Memurlar.Net

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.