Peygamberimiz (s.a.v.), dünya ve ahiret dengesini sağlamak için nelere dikkat ederdi

Peygamberimiz (s.a.v.), dünya ve ahiret dengesini sağlamak için nelere dikkat ederdi
Peygamberimiz (s.a.v.), dünya ve ahiret dengesini sağlamak için nelere dikkat ederdi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamberimiz (sav) efendimiz, “Hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için, yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalış” buyurmuşlardır. Riyazüssalihin. Dünya ve ahiret işlerini birlikte götürme, dünya ve ahiret hazırlığını birlikte yapma, kişiyi kazançlı kılar. Bu bağlamda neyi nasıl yapacağımızı Allah’ın elçisinden öğreniyoruz. 

Pek çok şeye dikkat ederdi. Örneğin; Şöyle bir söz söyleyerek buna dikkat etmiştir: Hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için, yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalış Yani hem dünya da denge hem de ahirette dengenin sağlanmasını amaçlamıştır.

296
766
1100
63
25
38
403
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.