Peygamberimize gelen ilk ayetler hangi mesajları veriyor

Peygamberimize gelen ilk ayetler hangi mesajları veriyor
Peygamberimize gelen ilk ayetler hangi mesajları veriyor bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamber efendimiz aleyhisselama ilk inen ayetler Alak suresinin ilk beş ayetidir. Bu ayetler oku kelimesi ile başlar. İnsana öğrenmeyi ve öğrenmenin önemini anlatmaktadır. İslamın okumaya ne kadar büyük değer verdiği anlaşılmaktadır. Ondan sonra insanın yaratılışından bahseder. Bu ayette ise insana neyden yaratıldığı hatırlatılmakta ve Allah’a şükürde bulunması gerektiğine işaret edilir.

Alak Suresi Kuran-ı Kerim’in 96. suresidir ve toplam 19 ayetten oluşur. Namazlarda Alak Suresi’ni okumak isteyen ama biraz uzun olduğu için hepsini ezberleyene kadar Alak Suresi’nin ilk 5 ayetini ezberleyerek okuyanlar olabiliyor. Bunun nedenlerinden biride Alak Suresi’nin ilk beş ayeti Kuran’-ı Kerim’in ilk inen ayetleri olmasıdır.

 

Alak Suresi ilk 5 ayeti okunuşu

1- Ikra’ bismi rabbikelleziy halak 
2- Halekal’insane min ‘alak 
3- Ikre’ ve rabbükel’ekrem 
4- Elleziy ‘alleme bilkalem
5- Allemel’insane ma lem ya’lem 

Alak Suresi ilk 5 ayeti anlamı

1,2- Yaratan Rabbinin adıyla oku! O, insanı “alak” dan yarattı.
3- Oku! Senin Rabbin en cömert olandır.
4,5- O, kalemle yazmayı öğretendir, insana bilmediğini öğretendir.

152
109
76
65
47
204
15
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.