Peygamberimizin (s.a.v) aile sevgisi ve kendisine iyilikte bulunanlara gösterdiği vefa bize örnek olacaktır

Peygamberimizin (s.a.v) aile sevgisi ve kendisine iyilikte bulunanlara gösterdiği vefa bize örnek olacaktır
Peygamberimizin (s.a.v) aile sevgisi ve kendisine iyilikte bulunanlara gösterdiği vefa bize örnek olacaktır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamber efendimiz (s.a.v) güzel davranışları, hal ve hareketleri yakın akrabaları ve çevresi tarafından her daim takdir edilmiştir. O'nun sergilediği güzel davranışlar herkes için örnek teşkil olmuştur. Bizler de bu güzel davranışları ailemiz ve çevremizde sergilediğimizde mutlaka olumlu sonuçlar alırız. Çünkü bu davranışlar insanı alçaltmaz bilakis saygınlık kazandırır.

Peygamber efendimizin daha doğmadan babasını ve küçük yaşta annesini kaybetmesi davranışlarını kötü yönde etkilememiştir. O her zaman dürüst, akıllı bir çocuk olarak yetiştirilmiş, diğer aile büyükleri ona iyi bakmıştı. Peygamber efendimiz çocukluğunda ya da yetişkinliğinde her zaman iyimser, kötülüğe bile iyilikle karşılık veren birisiydi. Doğru konuşur peygamber olmadan önce bile yalan söylemez, emanete sahip çıkar, asla hıyanet etmezdi.

İnsanoğlu büyüklerine saygıyı her zaman göstermeli büyüklerine karşı içindeki hürmeti ve kadirşinaslığı yani kendisine yapılan iyilik muhabbet ve sevgileri hiç bir zaman karşılıksız bırakmamalıdır. Tıpkı peygamberin yaptığı gibi.

313
16
49
225
43
7
306
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.