Protein sindiriminde görev alan enzimlerin pasif olarak salgılanma nedeni nedir

Protein sindiriminde görev alan enzimlerin pasif olarak salgılanma nedeni nedir
Protein sindiriminde görev alan enzimlerin pasif olarak salgılanma nedeni hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çünkü bu enzimler hücremiz içinde depo edilir eğer ki aktif halde olsaydı hücrenin yapıtaşı aminoasit yani proteinlerden oluştuğu için hücre kendisini sindirirdi. Ama bizim istediğimiz midede veya bağırsak içerisinde sindirimdir o yüzden oraya salgılandıklarında aktifleşirler aksi halde bu enzimler depo edildiği dokuyu sindirir. Mide kendini sindirir yani veya pankreas kendini sindirir bunu engellemek için inaktif halde depo edilirler salgılandıklarında aktifleşirler.

Besinlerin uyarıcı etkisi ile (görme, koklama ve düşünce) vagus siniri, mide bezlerinden gastrin hormonunun salgılanmasına yol açar. Kan dolaşımına katılan gastrin hormonu mide hücrelerini mide özsuyu salgılaması için uyarır. Özsu içinde bulunan HCI, mide bezlerinde üretilen ve pasif bir enzim olan pepsinojeni aktif olan pepsin enzimine dönüştürür

140
5
157
3
3
3
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.