Raylı sistem ve deniz yolu araçlarında güvenli yolculuk yapmak için uymanız gereken kuralları

Raylı sistem ve deniz yolu araçlarında güvenli yolculuk yapmak için uymanız gereken kuralları
Raylı sistemler ve deniz yolu araçlarında güvenli yolculuk yapmak için uymanız gereken kurallar hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Günümüzde artan insan nüfusu ile birlikte özellikle şehirlerde yaşayan insanların en büyük problemlerinden biri trafik problemidir. Insanlar bir bölgeden bir diğerine gitmek adına saatler harcamaktadırlar. Bunun aşılması üzerine yerel yönetimler trafiğin azaltılması adına farklı ulaşım araçlarına başvurmaktadırlar. Bu araçlardan biri ve en önemlilerinden biri raylı sistemlerdir. Raylı sistemler trafik olmaksızın insanların ulaşımını toplu taşıma çerçevesinde gerçekleştirirler.

Raylı sistemler, trenler, yüksek hızlı trenler, konvansiyonel trenler, kent içi raylı sistemler ( metro, tramvay, banliyö, monorail, AGT ) teknolojilerinden oluşmaktadır. Raylı sistemler söz konusu olduğunda en önemli konulardan biri şüphesiz ki güvenlik konusudur.

Raylı sistemlerde ilk koşul yol güvenliği olarak bilinmektedir. Raylı sistem  yolu en iyi şekilde korunaklı olarak inşa edilmeli ve bakımları yapılmalıdır. Aksi takdirde bu durum feci sonuçlara yol açabilir.

Günümüzde kullanımda bulunan şehir içi raylı sistemlerden birçoğu yer altında bulunan metro vb. sistemlerdir. Güvenlik açısından yer altında bulunan sistemlerin depreme dayanıklılığı, afet koordinasyon durumu gibi konuların detaylı olarak araştırılarak bunlara uygun olarak inşa edilmesi gerekmektedir. 

Not: Bu yazımıza yorumlarınızla katkı sağlayabilirsiniz.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
8
0
0
0
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.