Trafiğin çevreye olan etkileri nelerdir

Trafiğin çevreye olan etkileri nelerdir
Trafiğin çevreye olan etkilerini T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Genel Ağ sitesinden araştırınız. Bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Gürültü ve hava kirliliği, trafiğin neden olduğu en önemli çevre sorunlarındandır. Gürültü kirliliği; genellikle araçların egzozlarından, motorlarından, süspansiyonlarından ve kornalarından kaynaklanmaktadır. Trafik gürültüsü, insan yaşamıyla iç içe olması nedeni ile hem çevre hem de insanların sağlığı açısından önemli sorunlara neden olmaktadır. Trafiğin olumsuz etkilerinden biri de canlıların içinde yaşadığı ortamı oluşturan havayı kirletmesidir. Benzinli ve dizel motorların egzoz gazları, hava kirliliğine neden olan kaynakların başında gelmektedir. Açığa çıkan bu gazlar nedeni ile havanın kalitesi düşmekte, canlıların sağlığı tehlikeye girmektedir.

Trafiğin çevreye olumsuz etkileri şöyledir;

  • Hızlı giden araçlar ve otobana yapılan yollar, hayvanların ölümüne yol açar. Bu durum oldukça kötüdür.
  • Araçların egsozlarından çıkan dumanlar çevre kirliliği oluşturur.
  • Küresel ısınmayı tetikler.
  • Mevsimlerde kayma meydana gelir çünkü doğanın dengesi bozulur.
  • Insan sağlığı olumsuz etkilenir çünkü egzos dumanlarından insanlar olumsuz etkilenir.
  • Gürültü, ses kirliliğine yol açan trafik insanların agresifleşmesine neden olur.
  • Trafikte oluşan seslerden ve araçların korna seslerinden dolayı insanlar saldırganlaşır. Aynı zamanda hasta insanlar bu durumdan rahatsız olur.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
3
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.