Sabit süratle kendi merkezi etrafında dönmekte olan bir bisiklet tekerleğinin üzerindeki yansıtıcı (reflektör), K noktasından L

Sabit süratle kendi merkezi etrafında dönmekte olan bir bisiklet tekerleğinin üzerindeki yansıtıcı (reflektör), K noktasından L
Sabit süratle kendi merkezi etrafında dönmekte olan bir bisiklet tekerleğinin üzerindeki yansıtıcı (reflektör), K noktasından L noktasına ilk kez 0,6 s sonra ulaşmaktadır. Bu bisiklet tekerleğinin periyodu ve frekansı hangi değerleri alabilir?

Soru : Sabit süratle kendi merkezi etrafında dönmekte olan bir bisiklet tekerleğinin üzerindeki yansıtıcı (reflektör), K noktasından L noktasına ilk kez 0,6 s sonra ulaşmaktadır. Bu bisiklet tekerleğinin periyodu ve frekansı hangi değerleri alabilir? (Jant telleri arasındaki açılar eşittir.)

Ödev cevabı kısaca : Bir tekerleğin hareketinin periyodu ve frekansı, tekerleğin dönme hızına bağlıdır. Verilen bilgilere göre, bisiklet tekerleği K noktasından L noktasına 0.6 saniyede ulaşmıştır. Bu, tekerleğin bir tam tur yapma süresidir, yani periyodu (T) 0.6 saniyedir.
Periyot (T) ve frekans (f) arasındaki ilişki şu şekildedir:
f = 1 / T
Bu formülü kullanarak frekansı hesaplayabiliriz:
f = 1 / 0.6 saniye = 1.67 Hz
Bu nedenle bisiklet tekerleğinin periyodu 0.6 saniye ve frekansı 1.67 Hz olacaktır.

0
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.