Sakarya Savaşı’nın önemiyle ilgili neler söyleyebilirsiniz

Sakarya Savaşı’nın önemiyle ilgili neler söyleyebilirsiniz
Sakarya Savaşı’nın önemiyle ilgili neler söyleyebilirsiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kurtuluş Savaşı sırasında Türkler ile Yunanlılar arasında meydana gelen Sakarya Meydan Muharebesi için Tekalif-i Milliye Emirleri yayınlanmış ve ordunun ihtiyaçlarını karşılanmaya çalışılmıştır. Ordunun ihtiyaçlarını bir kısmı karşılandıktan sonra Yunanlılara karşı 23 Ağustos 1921 tarihinde Sakarya Ovası önünde iki taraf arasında çatışmalar başlamıştır.

Yunanlıların amacı Kütahya- Eskişehir Savaşı'nda olduğu gibi Türk ordusunun sol kanadını çember içine alarak yok etmek ve Ankara'ya ulaşmaktı ancak 23 Ağustos 1921'de Türk savunma hattı önünde saldırı düzenine giren Yunanlılar 24 Ağustos'tan itibaren iki Kolordu ile Türk sol kanadına saldırmaya başladılar. 31 Ağustos Yunan Ordusu'nun saldırılarında gerileme görüldü. Yunan Ordusu 7 Eylül'den itibaren sol kanattan kuvvetlerini çekmeye başladı daha sonra 12 -13 Eylül gecesi Sakarya doğusundaki arazi Yunanlılardan geri alındı.

1
0
0
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.