Sevgili Peygamberimizin gençliği hakkında kısa bilgi

Sevgili Peygamberimizin gençliği hakkında kısa bilgi
Sevgili Peygamberimizin gençliği hakkında bilgi toplayınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamberimiz (s.a.v.) annesi ve dedesinin ölümünden sonra 8 yaşından itibaren amcası Ebu Talib'in yanında kaldı ve çocukluk yıllarını Ebu Talib'in yanında geçirdi. Ev işlerinde ona yardım etti, amcasının keçilerini güttü. Ebu Talip ailesi, Peygamberimizi çok sevmişlerdi. 12-13 yaşında iken Ebu Talip yeğenini de bir ticaret kervanıyla Suriye'ye doğru götürdü. Busra yakınlarında Rahip Bahira onlarla görüştü ve Hz. Muhammed'in beklenen Peygamber olduğunu anladı. Ebu Talib'e Efendimizi korumakta dikkatli olmasını hatırlattı. Peygamberimiz 14 yaşında iken Kureyş ile Hevazin kabileleri arasında cereyan eden Ficar savaşına Abdülmuttalip oğullarını temsilen katıldı. Ancak kendisi ok atmadı. Atılan okları toplayıp amcalarına verdi.

Peygamberimiz ticaretle uğraşan bir ortamda ve bu işle meşgul olan bir aile çevresinde yetişmişti. Gençlik çağına geldiğinde akranları arasında dürüstlüğü ile temayüz etmiş ve dikkatleri üzerine çekmişti. Böylece ticaret alanında kolaylıkla iş bulabilmişti. Nitekim Hz. Hatice'nin büyükçe bir kervanında Suriye'ye alıp götürdü. Üç ay sonra iyi bir kazançla dönüyor ve Hz. Hatice'nin dikkatini de çekiyordu. Nihayet iki taraf yakınları ile aile yuvası kurulmuş oldu. Hz. Hatice kendisini isteyen pek çok zengini reddetmiş, buna karşılık yoksul fakat azimli, çalışkan ve dürüst olan Peygamberimizi seçmişti. Bu sırada Hz. Hatice 40, Hz. Muhammed ise 25 yaşındaydı. Peygamberimizin Hz. Hatice'den "Kasım ve Abdullah adlı oğullarıyla; Zeynep, Rukiye, Ümmü Gülsüm ve Fatıma adlı kızları dünyaya geldi. İbrahim ise Mısırlı Mariye'den doğdu. Oğulları küçükken öldüler, Fatıma dışında öteki kızları da Peygamberimizden önce öldüler.

Yıkılan Ka'be tamir edilirken sıra karataşı (Haceru'l-Esved'i) köşesine koymaya gelince kabile reisleri işi kavgaya dökmüşlerdi. Ancak bu konuda hakem olan sevgili Peygamberimiz taşı yaygının ortasına koyup kabile başkanlarına taşıttı ve köşeye gelince kendi eliyle yerleştirdi. Böylece herkes taşımış oluyordu ve hiç bir kabile başkanı tek başına "Bu işi ben yaptım" diye övünmeyecekti. Kavga nihayete sona ermişti.

2
0
2
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.