Shakespeare'in yazdığı bir tiyatro karakteri olan Rosaline'e aşık olan hangisidir

Shakespeare'in yazdığı bir tiyatro karakteri olan Rosaline'e aşık olan hangisidir
Shakespeare'in yazdığı bir tiyatro karakteri olan Rosaline'e aşık olan hangisidir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Shakespeare'in yazdığı bir tiyatro karakteri olan Rosaline'e aşık olan hangisidir

A- Hamlet

B- Macbeth

C- Othello

D- Romeo

Doğru Cevap: Romeo

William Shakespeare (26 Nisan 1564 ( vaftiz ) - 23 Nisan 1616), İngiliz şair , oyun yazarı ve oyuncudur. İngilizce yazı yazan en büyük yazar ve dünyanın en seçkin drama yazarı olarak kabul etmek. Sıklıkla İngiltere'nin ulusal şairi ve "Avon'un Özanı" olarak anılır. Günümüze ulaşan eşyalar, ortak ortaklaşa yazılanlarla birlikte 38 oyun, 154 sone, iki uzun öykü şiir ve birkaç başka akım belirsiz şiirlerden alıyor. Oyunları tüm büyük dillere çevrildi ve diğer bütün oyun yazarlarından daha çok sergilendi. 
Shakespeare Stratford-upon-Avon'da doğdu ve büyüdü. 18 yaşında, Anne Hathaway ile evlendi ve üç çocuğu oldu: Susanna, ve ikizler Hamnet ile Judith. 1585 ile 1592 arası, Londra'da bir aktör, yazar ve Lord Chamberlain'in Erkekleri (daha sonraki Kralın Krallığı ) adında bir tiyatroya sahip birliği başarılı bir kariyere başladı. Ölmeden 3 yıl önce 1613'te, 49 yaşındayken Stratford'da emekli olarak görüldü. Shakespeare'in kişisel yaşamına dair kayıtlar günümüze ulaşmıştır. Fiziksel görünüşü, cinsel yönelimi, dini inançları, ve onunla ilgili olanları kabul etmişlerdir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
4 Yorum