Sıdk, emanet, istişare kavramların anlamı

Sıdk, emanet, istişare kavramların anlamı
Sıdk, emanet, istişare kavramlarının anlamı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İslami bir hayatın yaşanması, İslami kavramların bilinmesi ve fikir yapısı olarak hayata hazırlığın sağlanması gerekir. Sıdk, emanet, istişare gibi kavramlarla sıklıkla kullanılan İslami kavramlar olarak bilinmektedir. Hayatımızda bu kavramların yer etmesi, İslam’ı daha iyi yaşamak anlamına gelmektedir. Kelimelerin anlamlarını bilmek düşünmeyi anlamlı kılar.

Sıdk: Doğruluk, gerçeklik, içten bağlılık anlamlarına gelen bir kelime olarak kullanılmaktadır.

Emanet: Birine geri alınmak üzere geçici olarak verilen değerli eşyalar anlamına gelen bir kelime olarak kullanılmaktadır. Peygamberlerin özelliklerinden biri olan emanet, güvenilir olmak anlamına gelir.

İstişare: Bir olayı ya da bir düşünceyi en iyi şekle en yararlı hale getirmek için akıl danışma anlamına gelen bir kelime olarak kullanılmaktadır.  “İnsanlarla görüş alışverişinde bulunma, danışma, danışmak işi.” demektir.

3025
1667
1666
300
268
1368
542
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum