Siyah flamingo Adana'da görüntülendi

Siyah flamingo Adana'da görüntülendi
Adana'nın Karataş İlçesi'ndeki Tuzla Yaban Hayatı Geliştirme sahasında siyah flamingo objektiflere takıldı.
Dünya üzerinde ender rastlanan siyah flamingo bu yıl Adana'da Tuzla Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından görüntülendi. 5 Nisan'da Adana'da görüntülenen siyah flamingoların 2015 Mart ayında ve 2016 yılında Kıbrıs'ta önceki yıllarda ise İsrail'de görüntülenmişti.
 
KAROTİN MİKTARI BELİRLİYOR
Flamingolar, sığ suların çok uzun bacaklı, eğri ve uzun boyunlu, küçük kafalı, beyaz- kırmızı tonlarında tüylere sahip su kuşları olarak biliniyor. Tüylerindeki kırmızı- rosa renk tonları, yedikleri yiyeceklerin içerdiği karotin miktarına göre değişiyor. Çok az karotin içerikli besinler aldıklarında ise beyaz tüylere sahip oluyorlar. Ancak vücudundaki genetik bozukluktan dolayı siyah ya da koyu kahverengi renge sahip olan siyah flamingolar dünya üzerinde da nadir olsa görülüyor.

Flamingoların Rengi

Flamingoların karides yedikçe pembeleştiğini biliyor muydun?Flamingoların tüylerindeki kırmızı renk tonları, yedikleri yiyeceklerde bulunan karotin miktarına göre değişir. Örneğin, esaret altındaki genç flamingolar, çok çok az karotin içerikli besinlerle beslendikleri için tüyleri beyazdır. Gelişmiş flamingoların renkleri ise açık pembeden, canlı kırmızı tonlarına kadar değişir. İyi beslenmiş, sağlıklı bir flamingonun rengi çok daha canlıdır ve bu nedenle de daha çekici bir eştir. Karotin açısından zengin olan karides ile beslendikçe de flamingolar pembeleşirler.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.