Şuarâ suresi, 124,125. ayetler. Meryem suresi, 41. ayet peygamberlerin özellikleri hakkında sizlere nasıl bir fikir vermektedir

Şuarâ suresi, 124,125. ayetler. Meryem suresi, 41. ayet peygamberlerin özellikleri hakkında sizlere nasıl bir fikir vermektedir
Şuarâ suresi, 124,125. ayetler. Meryem suresi, 41. ayet peygamberlerin özellikleri hakkında sizlere nasıl bir fikir vermektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

DÜŞÜNELİM - HAZIRLANALIM

“Kardeşleri Hûd onlara şöyle demişti: (Allah’a karşı gelmekten) Sakınmaz mısınız? Bilin ki ben size gönderilmiş güvenilir bir elçiyim.” Şuarâ suresi, 124,125. ayetler.
“Kitap’ta İbrahim’i de an. Gerçekten o, son derece dürüst bir kimse, bir peygamber idi.” Meryem suresi, 41. ayet.

Yukarıdaki ayetler, peygamberlerin özellikleri hakkında sizlere nasıl bir fikir vermektedir?

Yukarıda yer alan ayetlerde bizlere gönderilen peygamberlerin emin kişiler oldukları, dürüst oldukları, Yüce Allah c.c. iman ettikleri ve onu inkar etmedikleri gibi peygamber özelliklerinden söz etmektedir.

Peygamberlerin Sıfatları

  • Sıdk
  • Emanet
  • Fetanet
  • İsmet
  • Tebliğ

Meryem sûresinin ikinci kıssasında Hz. Îsâ’nın tanrı değil, Allah’ın kulu ve resulü olduğu vurgulandıktan sonra, bu üçüncü kıssada da kendilerini, tevhid inancının temsilcisi ve Kâbe’nin bânisi olan Hz. İbrâhim’in soyundan saydıkları halde onun dinini terkederek putlara tapan Araplar’ın dikkati çekilmektedir. Kureyşliler Hz. İbrâhim’i dinî önderleri olarak kabul ediyor ve onun soyundan gelmekle iftihar ediyorlardı. Bununla beraber babası ve yakınlarının Hz. İbrâhim’e karşı uyguladıkları eziyet, işkence, yurdundan hicrete zorlanma gibi olumsuzlukları, Kureyşliler de İbrâhim’in yolunda olan Hz. Muhammed’e revâ görmüşlerdir. Hz. İbrâhim’e burada sadece nebî denilmiş olmakla birlikte, başka âyetlerde ona sahifeler gönderildiği ifade buyurulmuştur (bk. A‘lâ 88/18-19; Necm 53/36-37). Bu da onun hem nebî hem de resul olduğunu gösterir.

1
45
2
1
1
1
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.