Sulh kelimesinden ne anlıyorsunuz

Sulh kelimesinden ne anlıyorsunuz
Sulh nedir, sulh ne demek, sulh ne anlama geliyor, sulh kelimesinden ne anlıyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sulh kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Sulh kelimesi Arapça kökenlidir. TDK'ye göre, sulh kelimesi anlamı şu şekildedir: Barış

Sulh kelimesinin eş anlamlısı Türk Dil Kurumu'na bağlı olarak ‘barış’ sözcüğü üzerinden değerlendirilmektedir. Özellikle sulh sözcüğüne göre barış kelimesi çok daha fazla tercih ediliyor.

Sözlükte “barışma, barış, uzlaşma, anlaşma; barıştırma” gibi anlamlara gelen sulh kelimesi, fıkıh terimi olarak bireyler veya toplumlar arasındaki çekişmelerin anlaşmayla sona erdirilmesini veya bu nitelikteki anlaşmayı ifade eder. Bu terim, fıkıh literatüründe daha çok “fertler arasında mevcut bir anlaşmazlığın karşılıklı rıza ile ortadan kaldırılmasını konu alan akid” veya görülmekte olan bir davanın anlaşmayla sona erdirilmesi anlamında kullanılır.

Sulhun eş anlamlısı nedir

Sulh sözcüğünün eş anlamlısı olarak Türkçede ‘barış’ gelmektedir ve genelde günlük yaşam içerisinde daha fazla kullanılmaktadır. Bunu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sözü ile ifade etmek gerekirse;  ‘’Yurtta sulh cihanda sulh.’’

3
0
3
0
3
3
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.