Temizlik imanın yarısıdır hadisini açıklayan kısa bir kompozisyon

Temizlik imanın yarısıdır hadisini açıklayan kısa bir kompozisyon
Temizlik imanın yarısıdır (Müslim, Taharet, 1.) hadisini açıklayan kısa bir kompozisyon örneğini yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Sağlıklı bir yaşam sürmek istiyorsak yaşadığımız ve çalıştığımız ortam ile giydiğimiz kıyafetlerin temizliğine önem vermeliyiz.

Dinimizde ibadetin ilk şartı temizliktir. Temiz bir şekilde Allah’ın huzuruna çıkmalı ve ibadetimizi bu şekilde yapmalıyız. Zaten dinimizin en önemli ibadeti namazı yapmadan önce temizlenir ve öyle ibadete başlarız. Bu nedenle peygamberimiz “Temizlik imandan gelir.” diyerek temizliğin iman etmekle eşdeğer olduğunu, hatta iman etmeden önce mutlaka temiz olmamız gerektiğini vurgulamıştır. Bu yönüyle dinimizin temizliğe büyük önem verdiğini anlayabiliriz.

Temizlik sadece dini anlamda değil günlük hayatta da bizim için çok önemlidir. İnsan temiz bir çevrede yaşayıp çalışırsa daha iyi eserler verebilir, daha verimli çalışabilir, diğer insanlara ve ülkesine daha faydalı olur. Çünkü temizlik insanı ferahlatır ve iyi bir şekilde çalışmasını sağlar. Hijyen kurallarına uyan insanların daha başarılı olduğu gözlemlenmiştir. Temiz insanlar daha az hasta olur ve böylece daha sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürürler. Kirlilik pek çok hastalığı beraberinde getireceği için temiz bir şekilde yaşamak insan sağlığı açısından da önem arz etmektedir. Bu yüzden ellerimizi her gün yıkamalı, kıyafetlerimizi temiz tutmalı, yaşadığımız ortamları sık sık temizlemeli, çalıştığımız yerlerde kirliliği azaltmalıyız. Ancak bu şekilde daha başarılı olabiliriz.

1260
551
1027
97
1260
145
901
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum