Toprakta yaşayan bakterilerin sebep olduğu hastalık bulmaca cevabı nedir

Toprakta yaşayan bakterilerin sebep olduğu hastalık bulmaca cevabı nedir
Bulmacada toprakta yaşayan bakterilerin sebep olduğu hastalık nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çengel ve kare bulmacada sorulan toprakta yaşayan bakterilerin sebep olduğu hastalık nedir sorusunun yanıtı 7 harflidir cevaba TETANOS yazabilirsiniz.

Tetanos; Clostridium tetani denilen bakteri tarafından oluşturulan bir enfeksiyondur. Doğada toz, toprak, gübre dahil her yerde bulunur. Sıklıkla kişinin boyun ve çene kaslarında şiddetli kasılmalara neden olduğu ve kişi ağzını açamadığı için ' Kazıklı Humma' olarak ta adlandırılır.

Tetanos nedir

(isim, tıp, Fransızca tétanos) İnsan ve hayvan vücuduna açık yaralardan giren, genellikle toprakta, gübrede yaşayan bir basilin yol açtığı, kasların sürekli ağrılı kasılmasıyla kendini gösteren ateşli ve tehlikeli bir hastalık, kazıklı humma.

3
0
2
0
2
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.