Türkler Malazgirt Zaferi öncesinde Anadolu’ya hangi amaçlarla akınlar yapmıştır

Türkler Malazgirt Zaferi öncesinde Anadolu’ya hangi amaçlarla akınlar yapmıştır
Türkler Malazgirt Zaferi öncesinde Anadolu’ya hangi amaçlarlaakınlar yapmıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

1- Türkler Anadolu'ya Malazgirt Savaşı öncesi sadece ganimet elde etmek için yapılan akınlardır. Anadolu'ya yerleşmek düşüncesi olmadığı için sefer sonunda geri dönmekte idiler. Malazgirt Savaşı öncesi bir çok Türk boyu Anadolu'ya gelip geri gitmiştir.

2- Papa Haçlı seferlerine tamamen kilisenin toplum üzerinde olan gücünü arttırmak için yaptırmıştır. Haçlı seferlerine katılanlara topraklarını ve mal varlıklarını kiliseye bağışlamasını istemiştir.

3- Türklerin Anadolu'yu yurt edinmelerinin en büyük sebebi iklim  değişikliği ve otlakların kurumasıdır. Bununla beraber artan Çin baskısına karşı Orta Asya'dan göç başlamıştır.

4- Malazgirt Savaşından  sonra Bizans İmparatorluğu için küçülme süreci başlamıştır. Anadolu'ya başlayan Türkmen ve Oğuzların yavaş yavaş ele geçirip kendi beyliklerini kurmuşlardır.

Sorular ile ilgili konularda daha fazla bilgi öğrenmek için daha önce cevapladığımız soruların cevaplarına aşağıdaki linklerden bakabilirsiniz.

  • Gaza ve cihat amacıyla
  • Keşif yapmak, bilgi edinmek
  • Ganimet kazanmak.
  • Selçuklulara katılmak istemeyen Türkmenlerin Anadolu’ya akınları (Horasan bölgesinde hakim olan Selçuklulara katılmak istemeyen bazı Türkmenlerin Boğa, Anasıoğlu ve Mansur gibi beylerin önderliğinde Anadolu’ya girdiler ve çeşitli akınlar yaptılar. )
  • İntikam almak amacıyla (Selçuklu şehzadelerinden Musa Yabgu’nun oğlu Hasan’ın 1043’te Bizans kuvvetleri Hasan’ı Büyük Zap Suyu kenarındaki bir çatışmada şehit ettiler. Bunun üzerine Tuğrul Bey, Anadolu’ya akın düzenletti. 1 Eylül 1049’da Pasinler Savaşında Bizanslılar yenildi.

70
17
7
85
4
5
8
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum