Türklerin İslamiyeti kabul etmelerinin siyasi hayata etkileri neler olabilir

Türklerin İslamiyeti kabul etmelerinin siyasi hayata etkileri neler olabilir
Türklerin İslamiyeti kabul etmelerinin siyasi hayata etkileri neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türkler, mücadeleci ve savaşçı bir millet olarak tanınmıştır. Yaşadıkları coğrafyada Çinlilerle ilişkiler kurmuşlar ve savaşmışlardır. Araplar da Çinlilerle savaşırken Araplara yardım etmişler ve sonrasında Talas Savaşı’nın ardından İslam’ı kabul ederek Müslüman olmuşlardır.

Türklerin İslamiyeti kabul etmesinin siyasi hayata etkileri de olmuştur. Kut anlayışının yıkılmasında, yeni devlet otoritesinin kurulmasında İslam adına fetihler ve savaşlar yapılmasında ve İslami alanda yeni çalışmaları yapılmasında Türklerin katkısı da olmuştur.

Türkler üstün siyasi güçlerini İslam dininin temel kaynaklarından alarak dünya milletleri içinde en güçlü devletleri kuran milletler arasında yer almıştır. Selçuklular ve Osmanlılar bunun göstergesidir.

128
129
128
128
127
129
131
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.