Veteriner sağlık teknisyeni ne iş yapar

Veteriner sağlık teknisyeni ne iş yapar
Veteriner Hekime koruyucu ve tedavi edici hekimlik uygulamalarındadestek vermek ister misiniz? Ayrıntıları aşağıda bulabilirsiniz.

Veteriner Sağlık Teknisyeni evcil, küçük ve büyükbaş hayvanların sağlığının korunması, hastalıkların teşhisi ve tedavisinde veteriner hekim nezaretinde koruyucu sağlık hizmeti veren kişidir.

Veteriner Sağlık Teknisyeni;

• Hayvanların kimliklendirilmesi işlemlerini yapar,

• Koruyucu aşılamalar, suni tohumlama yapar,

• Klinik muayeneye yardımcı olur,

• Klinik teşhis ve laboratuvar analizleri için materyal alır,

• Hayvanlara bakım ve pansuman yapar, operasyonlarda hekime yardımcı olur,

• Hayvan hastalıklarıyla mücadelede görev alır,

• Hayvanlara işaretleme yaparak kayıt tutar.

Veteriner Sağlık Teknisyeni olmak isteyenlerin, hayvanları seven ve biyolojiye ilgi duyan, temizlik kurallarına dikkat eden, iletişim yeteneği olan, dikkatli, sabırlı, düzenli, ekip çalışmasına uyum sağlayabilen, açık ve kapalı ortamlarda çalışabilen, köy hayatına, her türlü doğa ve iklim şartlarına uyum sağlayabilen, hayvanlardan, hayvansal atıklardan, kan, idrar ve gaitadan etkilenmeyen, hayvan sağlığı hizmetlerinde çalışmasına engel herhangi bir bulaşıcı ve alerjik hastalığı olmayan, el becerisi olan, göz ve ellerini eşgüdümle kullanan kişiler olması gerekir. İş ortamında iş giysileriyle çalışırlar. Dikkatli olmadıkları takdirde enfeksiyon kapma, yaralanma ve düşme gibi kazalarla karşılaşabilirler. Veteriner hekimler ve hayvan sağlığı teknikerleriyle iş birliği içerisinde çalışırlar.

Mesleğin eğitimi mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği alanı Veteriner Sağlık dalında verilmektedir.

Veteriner Sağlık Teknisyenleri kamu kurum ve kuruluşlarında (Gıda, Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlükleri, veteriner araştırma enstitüleri, vb.), özel kuruluşlarda (damızlık yetiştirici birlikleri, hayvancılık işletmeleri, vb.), veteriner kliniklerinde ve hayvan hastanelerinde, gıda üretim yerlerinde çalışabilirler. Ayrıca hayvan sağlığı kabini açarak kendi işlerini kurabilirler.

Benzer Meslekler

  • Veteriner hekim
  • Veteriner Sağlık Teknikeri

Mesleğin Bilgileri

Meslek Kodu : 3240.03
Meslek Adı : Veteriner Sağlık Teknisyeni Grup Bilgileri
M. Ana Grubu : Teknisyenler, Teknikerler Ve Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
M. Alt Ana Grubu : Sağlık İle İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Veteriner Teknisyenleri Ve Yardımcı Elemanları M. Birim Grubu : Veteriner Teknisyenleri Ve Yardımcı Elemanları
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Ortaöğretim (Lise ve Dengi) 

Kaynak:Eğitim Sistem

2
0
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.