Yangından korunma haftası ile ilgili kompozisyon

Yangından korunma haftası ile ilgili kompozisyon
Her yıl ülkemizde 25 Eylül 1 Ekim tarihleri arasında genellikle okullarımızda Yangından Korunma Haftası kutlanmaktadır. Yangından korunma haftasında, ülkemizde de oldukça büyük hasarlar bırakabilen yangınla ilgili bilgilendirme yapılır.

Yangından Korunma Haftası Konusunda Kompozisyon

Yangın insanoğlunun başına gelebilecek en büyük felaketlerden biridir. Yangınlar evde, işte, okulşda veya ormanda çıkabilir. İnsan hayatı için son derece yaararlı olan ateş, kontrolden çıktığında adeta bir felakete dönüşür.

Yangınlar sebebiyle insanlar evlerini, işleri, mallarını hatta canlarını bile kaybedebilir. Bu sebepledir ki yangın, doğal afetler içinde en çok korkulanlardan biridir.Yangından korunmak için herkesin dikkat edebileceği birtakım kurallar vardır.

Yangın sebeplerinden ilki çevreye atılan söndürülmemiş sigara ve yanar durumda lan piknik ateşleridir. Bunlara dikkat edilirse yangınlar büyük ölçüde azalacaktır.

Yangınların bir diğer sebebi ise teknolojiyi hatalı kullanmak ve bilgisizliktir.

Bulunduğumuz mekanda yangın çıktığında öncelikli olarak elektrik ve gaz çıkışlarını kapatmalıyız. Ardından 110 numaralı telefondan itfaiyeyi aramalı yangını haber vermeliyiz. Yangının temel sebebi oksijen olduğunudan ateşin hava ile temasını engellemeye çalışmalı; varsa oksijen tüpü yoksa battaniye, kum, toprak gibi maddelerle ateşe müdahale etmeliyiz.

Her yıl 25 Eylül ve içinde bulunulan hafta ülkemizde yangın haftası olarak kutlanır. Hafta boyunca yurt genelinde törenler düzenlenerek insanlar bilinçlendirilmeye çalışılır.

37
0
61
17
12
21
8
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.