Yangından Korunma Haftası İle İlgili Yazı

Yangından Korunma Haftası İle İlgili Yazı
Yangından Korunma Haftası Hakkında Bilgi, Yangından Korunma Haftası İle İlgili Yazılar Kısa

Yangından Korunma Haftası (24-30 Eylül)

Yangın, insanlığın karşı karşıya kaldığı felaketlerden biridir. Ev­de, iş yerinde, ormanda yangın çıkabilir. Yangın sonunda mal ve can kayıpları yaşanabilir.

Ateş, insanlar için yararlıdır ve hayatımızda önemli bir yere sahiptir. Ancak ateşin kontrolümüzden çıkarak büyümesi yangı­na neden olur.

Yangın çıkmasının ilk nedeni dikkatsizliktir. Söndürülmeden yere atılan bir sigara, piknikte söndürülmeden bırakılan ateş, bü­yük yangınların başlama nedenidir.

Yangınların ikinci nedeni ise teknolojiyi yanlış kullanmak ve bilgisizliktir.

Evde, iş yerinde çıkan yangınlarda paniğe kapılmadan ön­ce elektrik sigortasını ve hava gazı vanasını kapatmalıyız. Daha sonra 110 numaralı telefonu aramalı ve itfaiye örgütüne yangın ihbarı yapmalıyız. Yanma olayının nedeni havadaki oksijendir. Yangına ilk olarak, varsa yangın tüpü ile müdahele etmeliyiz, Yangın tüpü yoksa ateşin üzerine kum, toprak, ıslak halı, kilim, battaniye vb, atmalı, böylece ateşin hava ile temasını kesmeliyiz. Oksijenle ateş birleşmeyince yangın olayı da sona ermiş olur.

Yurdumuzda 25 Eylül günü ile başlayan hafta, Yangın Hafta­sı olarak kutlanır. Hafta süresince televizyonlarda, gazetelerde, radyolarda ve okullarda programlar düzenlenir. Yangına karşı alı­nacak önlemler anlatılır. Yurttaşlarımızın yangın tehlikesine karşı bilinçlendirilerek, iş yerlerini, evlerini, eşyalarını ve ürünlerini sigor­talatmaları gerektiği anlatılır. Afiş ve resimlerle yurttaşlarımızın yangına karşı daha duyarlı olmalarına çalışılır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.