Yaptığı çalışmalarla ülkemize katkıda bulunmuş bir kişi hakkında yazılar ve görseller

Yaptığı çalışmalarla ülkemize katkıda bulunmuş bir kişi hakkında yazılar ve görseller
Yaptığı çalışmalarla ülkemize katkıda bulunmuş bir kişi hakkında yazılar ve görselleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Aziz Sancar

Aziz Sancar 1946 senesinde Mardin’in Savur ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Savur ve Mardin’de tamamladı. Sonrasında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim gördü.

Savur’da iki sene çalıştıktan sonra, Teksas Üniversitesi’nde doktorasını, Moleküler Biyoloji dalında, DNA onarımı üzerinde yaptı. Yale Üniversitesi’nde DNA onarımı dalında doçentlik tezini tamamladı.

1997 senesinden beri Amerika Birleşik Devletleri Kuzey Karolina Üniversitesi, Chapel Hill’de Biyokimya ve Biyofizik Bölümü’nde Sarah Graham Kenan Profesörü olarak görev yapmaktadır. ABD Ulusal Bilimler Akademisi’ne seçilen ilk ABD’li Türk olarak tanınır.

Hücrelerin hasar gören DNA’ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları sayesinde 2015 Nobel Kimya Ödülü’nü kazanmıştır.

15
9
55
10
9
6
10
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.