YÖK’ten DGS’yi Kazanan Ancak Mezun Olamayanlar İçin Açıklama

YÖK’ten DGS’yi Kazanan Ancak Mezun Olamayanlar İçin Açıklama
YÖK, yaptığı açıklamayla DGS tercihini kazanıp, henüz önlisans mezunu olmamamış adaylara kolaylık sağladı.

Buna göre henüz mezun olamayan adaylar 2014-2015 bahar dönemi başlangıcına kadar mezun olabilirlerse, kayıt hakkı kazanabilecekler.

YÖK tarafından yapılan açıklama şöyle:

“ 2014 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile  yükseköğretim programlarına  yerleştirilen ancak öğretim kurumlarından tek ders, bütünleme, staj gibi nedenlerle mezuniyet işlemlerini tamamlayamadıkları için kazandıkları programa kayıt yaptıramayacak öğrencilerin, kayıt  haklarının saklı kalmasın konusundaki dilekçeleri  Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında incelendi. Ortaöğretim kurumlarından mezun olamayan öğrencilere bütünleme veya  ek sınav sonucunda  kayıt hakkı kazandıkları programa kayıt  hakkı tanındığı da dikkate alındı. 2014  DGS kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olmadığı için kazandığı programa yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme, tek ders sınavını başararak mezuniyet hakkı elde eden önlisans öğrencileri bu durumlarını belgelemeleri halinde 2014-2015  eğitim öğretim bahar yarıyılı başlangıcına kadar programların kontenjanları dikkate alınmadan 2014 DGS’de kayıt hakkı kazandıkları programlara kayıt yaptırabilecek.”

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.