YÖK'ten 'Üniversiteye saray rektörü' haberine yalanlama

YÖK'ten 'Üniversiteye saray rektörü' haberine yalanlama
YÖK Başkanlığı bugün bir gazetede 'Üniversiteye saray rektörü' başlığı altında yer alan haberin bütünüyle gerçek dışı olduğunu belirterek, bu habere itibar edilmemesini istedi.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklama şöyle: "25.12.2015 tarihinde gerçekleştirdiğimiz YÖK Genel Kurulu toplantısının ardından Başkanlığımız tarafından yürütülen Yükseköğretimin yeniden yapılandırılması kapsamında 'Yükseköğretim Kanunu Tasarısı' çalışmasının başlatıldığını duyurmuş ve gelişmelerden kamuoyunun sürekli olarak haberdar edileceğini ifade etmiştik. Her türlü faaliyet ve çalışmalarını 'şeffaflık' içerisinde yürüten 'Yeni YÖK' olarak Yükseköğretimin yeniden yapılandırılmasına ilişkin attığımız her adımı medya ve kamuoyu ile paylaşmaktayız. Bu konularda gelen her türlü sorulara ilişkin bilgi paylaşımı yetkili organlarımız tarafından yapılmaktadır.

Bu yaklaşımımıza rağmen haberde yer alan 'Başkanlığımızın bazı üniversite rektörlük seçimlerinin öncesinde acele ettiği, rektörleri yönlendirememe korkusuyla üniversitelerdeki rektörlük seçimlerini kaldıracağı, bunun yerine rektörlük adaylığı için yeni kriterler belirleyerek doğrudan atama usulünü getireceği, bu atamanın da Cumhurbaşkanına bırakılacağı, bu sayede de Cumhurbaşkanımızın da istediği zaman istediği rektörü görevden almasının sağlanacağı' şeklindeki ifadeler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. İçeriği tamamen yanlış, kamuoyunu yönlendirmeye yönelik ve bütünüyle gerçek dışı bu habere itibar edilmemeli."

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.