Ziraat, Orman ve Su Ürünleri programlarını tercih edenlere YÖK Bursu

Ziraat, Orman ve Su Ürünleri programlarını tercih edenlere YÖK Bursu
YÖK, son yıllarda tercihin azaldığı Ziraat, Orman ve Su Ürünleri programları için burs programı başlatıyor. Program kapsamında 630 öğrenci bir yıl boyunca aylık 600 tllik bursu alabilecek. Detaylar yazımızda:

ZİRAAT-TARIM, ORMAN VE SU ÜRÜNLERİ PROGRAMLARINI TERCİH EDECEK ÖĞRENCİLERE “YÖK BURSU” MÜJDESİ

Ülkemiz ve yükseköğretim sistemimiz açısından stratejik önem taşıyan, Tarım – Ziraat – Orman – Su Ürünleri odaklı lisans programlarına yönelik durum değerlendirmesi ve bu programlara yönelik olarak özellikle son yıllarda azalan ilginin arttırılması konusunda görüşmelerde bulunmak üzere Prof. Dr. M.A. Yekta Saraç’ın Başkanlığında, bu programların bulunduğu Fakülte ve Yüksekokulların Yöneticileri ile Yükseköğretim Kurulunda bir toplantı gerçekleştirildi.

YÖK Başkanı Saraç, ülkemiz ve geleceğimiz açısından bu kadar stratejik ve kritik olan bu alanlara ilginin azalıyor olmasının tehdit edici olduğunu, bu kapsamda da Yükseköğretim Kurulu olarak 2016 yılı önceliklerinin arasında bu alanların geliştirilmesinin bulunduğunu ve bu kapsamda da bir dizi girişimlerde bulunduklarını belirtti.

Bu amaca yönelik olarak en önemli girişimin ziraat, orman ve su ürünleri odaklı devlet üniversitesi programlarını tercih ederek yerleştirilecek ilk üç sıradaki öğrencilere eğitim süreleri boyunca “YÖK Bursu” verileceğini açıklayan Başkan Saraç, bu kapsamda 210 programın bulunduğunu, başlatılan “YÖK Bursu” ile toplam 630 öğrencinin bu burs imkanından faydalanabileceğini belirtti. Başkan Saraç, “YÖK Burs” miktarının aylık 600 TL olacağını ve bunun da 12 ay boyunca ödeneceğini bildirdi.

YÖK Başkanı Saraç, bu amaca yönelik başlatılan diğer girişimlerden de bahsetti ve bu kapsamda da “Üniversitelerimizin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması” çalışmasını, Kalkınma Bakanlığı ile birlikte başlattıklarını ve Ekim 2016’da 5 pilot üniversitenin belirleneceğini belirtti. Bu üniversitelerin ihtisaslaşma alanları olarak da, Tarım-Ziraat-Orman-Su alanlarının da olmasını beklediklerini belirtti.

Ülkemizin bulunduğu coğrafya ve bu coğrafyanın beraberinde getirmiş olduğu her türlü zenginliğin büyük önem taşıdığı görüşünde olduğunu söyleyen Başkan Saraç, yakın gelecekteki ülkelerin kavgaları ve savaşlarının sadece petrol ve yer altı zenginlikleri odaklı değil ” Su, Gıda, Doğal Zenginlikler” odaklı olacağının yaygın bir görüş olduğunu vurguladı.

Aynı amaca hizmet etmesine yönelik olarak, Proje Tabanlı Mevlana Programını da başlattıklarını belirten YÖK Başkanı Saraç, bu şekilde bu alanlarda uluslararası işbirliklerinin de geliştirilmesini beklediklerini belirtti.

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın toplantıda yaptığı konuşma metni için tıklayınız.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.