1 Ocak'ta bankalar ve PTT şubeleri açık mı

1 Ocak'ta bankalar ve PTT şubeleri açık mı
1 Ocak Çarşamba bankalar açık mı sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, 1 Ocak bankalar açık mı? 1 Ocak 2020 Çarşamba kargolar, noterler, hastaneler çalışıyor mu? İşte konu ile ilgili detaylar....

Yeni yıla girmemize sayılı günler kaldı. 2020 yılbaşı için geri sayım başlarken, 1 Ocak'ın resmi tatil olması nedeniyle vatandaşlar açık olacak kurumları araştırmaya başladı. 1 Ocak'ın çarşamba gününe denk gelmesi ile birlikte banka, hastane, PTT gibi yerlerde işi olan vatandaşlar, bu kurumların açık olup olmayacağını merak ediyor. Peki, 1 Ocak bankalar açık mı? 1 Ocak 2020 Çarşamba kargolar, noterler, hastaneler çalışıyor mu? İşte konu ile ilgili detaylar...

1 OCAK'TA BANKALAR AÇIK MI?

1 Ocak resmi tatil olduğu için bankalar tatil olacak. Bankalarda işi olan vatandaşların 2 Ocak Perşembe gününü beklemeleri gerekiyor.

1 OCAK'TA PTT VE NOTER AÇIK MI?

1 Ocak Çarşamba günü bankalar gibi PTT ve noterlerde kapalı olacak. Aynı şekilde PTT ve noterlerde işi olanların ertesi gün işlemlerini gerçekleştirmesi gerekiyor.

BANKALAR 31 ARALIK'TA ÇALIŞIYOR MU?

31 Aralık 2019 Salı günü resmi tatil değil. Bundan dolayı, bankalar ve diğer resmi daireler mesai saatleri çerçevesinde hizmet vermeye devam edecek.

BANKALAR YILBAŞINDA AÇIK MI?

Bu yıl 1 Ocak 2020 tarihi Çarşamba gününe denk geliyor. Yılbaşı tatili kapsamında, okullar ve resmi dairelerde olduğu gibi bankalar da kapalı olacak. Havale ve EFT gibi çeşitli para gönderim işlemleriniz de bir ertesi gün olan 2 Ocak gününde hesaplara yansıyacak.

Normal zamanda çalışma saatleri ise şu şekilde;

2020 BANKA ÇALIŞMA SAATLERİ

Genel olarak bakıldığı zaman bankacılık sektöründe çalışma saatleri sabah 8.30 ile 9:00 arasında başlayıp akşam 17:00 ile 17.30 arasında bitiyor.

Öğle arası yapan bankalar 12.30-13.30 saatleri arasında çalışmazlar.

Bankalar hafta sonu cumartesi ve pazar günlerinde; Ramazan ve Kurban bayramlarında ve 1 Ocak, 23 Nisan, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 15 Temmuz, 30 Ağustos, 29 Ekim gibi resmi tatil günleri veya milli bayramlarda kapalıdır.

 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.