10. Sınıf Meb Felsefe Sayfa 103 Cevapları

10. Sınıf Meb Felsefe Sayfa 103 Cevapları
10. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 103 Uygulama Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

UYGULAMA

Ahlaki eylemin nihai amacının mutluluk olduğunu söyleyen birçok düşünür vardır. Mutluluk, ahlakta temel değer olarak en yükseğe konulduğu zaman başka problem ortaya çıkar: Bireysel mutluluk mu ön planda tutulmalıdır yoksa toplumsal mutluluk mu? Aşağıdaki uygulama iyilik ve mutluluk ilişkisi konusunda kendi görüşlerinizi ortaya koymanıza yardımcı olacaktır. Metni okuyup metinden hareketle verilen soruların cevaplarını boş bırakılan yerlere yazınız.

1. Cottard’ın vebayla savaşmak istememesi kararını doğru buluyor musunuz? Neden?

Hayır doğru bulmuyorum. Çünkü çok bencilce bir davranıştır. Oysa yardım etse Veba bitse ama tutuklanacağı ırada kaçmaya çalışsaydı bence daha onurlu bir davranış sergilemiş olacaktı.

2. Cottard, gönüllülere katılsaydı ne tür sonuçlar ortaya çıkabilirdi? Yorumlayınız.

Gönüllüler ile çalışırdı, belki de Veba salgınının en az hasarla atlatılmasında onun da küçük  de olsa bir katkısı olurdu.

3. Cottard’ın vebayla savaşan gönüllülere katılmamasını toplumsal ve bireysel mutluluk bağlamında değerlendiriniz.

Toplumsal olarak mutsuz bir ortam oluşurdu bu ortamda insan doğal olarak mutsuz olmaya mahkumdur ancak Cottard’ın istediği mutsuz insanlar arasında özgür ama mutsuz olmaksa o halde bu durum onu belki mutlu ederdi. 

Kaynak:Eğitim Sistem

12
2
4
1
3
3
18
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.