10. Sınıf Meb Felsefe Sayfa 145 Cevapları

10. Sınıf Meb Felsefe Sayfa 145 Cevapları
10. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 145 Bir Düşün Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Bir Düşün

1. Özgürlükle ilgili farklı görüşlerin olmasının nedenleri nelerdir?

Özgürlük: herhangi bir kısıtlamaya, zorlamaya bağlı olmaksızın düşünme veya davranma, herhangi bir şarta bağlı olmama durumu, serbestî. Özgür irade, bireysel özgürlük, adalet, kamu hakları, politik özgürlük, ifade özgürlüğü, ahlaki sorumluluk, özerklik, öz irade kavramlarını karşılayabilen genel bir anlama sahiptir. Felsefi bir problem olan bireysel özgürlüğü ele alacağız. En kısa tanımıyla: “kendi hareketlerini kontrol edebilme niteliği“dir. Her insanın kendi yaşam doğruları ve bu doğrular ışığında düşünceleri farklıdır. Bu farklılık her kavram ve eylemde de kendisini göstermektedir. Bu yüzden farklılıklar olması doğaldır.

2. Hangi konularda birbirinden farklı fikirlerin ortaya çıkma olasılığı daha fazladır?

İnanç, ahlak, erdemler, iyi-kötü, sanat ve beğeniler gibi kişilerin bilgi birikim ve yaşam felsefelerine değişiklik gösterecek alanlarda farklı fikirlerin ortaya çıkma olasılığı daha fazladır. 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.